van moeten naar willen
Blog

Van moeten naar willen

Van moeten naar willen. Van buffelen naar ontspanning. Wie wil dat niet? Wellicht herken je dat je vaak van alles moet. Graag wil voldoen. Soms de lat wat te hoog legt of misschien ook soms ronduit ontevreden bent over hoe je de dingen doet. Er geen of onvoldoende voldoening uit kunt halen.

Deze blog gaat over beperkende normen en overtuigingen waardoor je niet ‘helemaal uit de verf’ komt. Soms kun je er net niet de vinger op leggen. Met deze blog krijg je handvatten om te onderzoeken voor jezelf.

Lees verder »
overdenking, reflectie
Blog

Slechte gewoontes

Geen quick fix, wel een rijke weg

Een prachtig verhaaltje voor ieder van ons die net als ik een aantal slechte gewoontes heeft. Aan het slot geef ik je een aantal vragen die je kunt gebruiken om je slechte gewoonte om te turnen in één, die jou goed doet. Geen quick fix, wel een rijke weg.

Lees verder »
prioriteren, regie
Oefening

Vijf stappen naar een betere beslissing

Veel beslissingen neem je als vanzelf. Maar niet alle. Soms kun je eindeloos blijven denken, twijfelend over welke keus de beste is.

Voor die gevallen is dit een interessant experiment: voor in je eentje, met een vriend(in) of in je intervisiegroep. Het lost het wellicht niet meteen op, maar je creëert wel ruimte voor een beter besluit doordat je je vraagstuk vanuit vier verschillende perspectieven bekijkt.

Lees verder »
waarden normen en overtuigingen, verantwoordelijkheid voelen
Podcast

Verantwoordelijk zijn

In deze podcast hoor je het verhaal van Sandra. Zij heeft deelgenomen aan het programma van GROEI|SNOEI|BLOEI®. De inzichten die zij kreeg tijdens het onderzoeken van haar waarden, normen en overtuigingen kunnen jou misschien ook inspireren. Sandra ontdekt wat de waarde verantwoordelijkheid voor haar betekent en welke normen zij voor zichzelf hierbij onbewust heeft gehanteerd. Ook heeft ze nog een prachtige eyeopener over het ‘moeten’ van zichzelf. Na het verhaal van Sandra is er nog een vraag, voor jou.

Lees verder »
Oefening

Stop even met wat je aan het doen bent

Stop even met wat je aan het doen bent
Alles wat leeft kent expansie en contractie. Het ritme van klein beginnen, groter worden, gevuld raken tot de volle maat, en dan weer afnemen.

Als je bewust je adem volgt, dan kun je het voelen: je ademt in, er is een moment van volheid, daar keert het zich om en je ademt uit. Het keert zich om en de lucht stroomt weer naar binnen. Een oefening van maar 10 seconde.

Lees verder »
Blog

Tandpasta momenten

‘Het schoot echt niet op. Ik deed alvast tandpasta op zijn tandenborstel. Hij is zes, hij moet op tijd in bed liggen!’

Gijs is twee maanden geleden bij mij in coaching gekomen met de vraag ‘Hoe zorg ik ervoor dat anderen hun verantwoordelijkheid pakken. Er komt zoveel op mij aan’.

‘Gijs hoe reageerde je zoon toen je dat gisterenavond deed?’

Lees verder »
persoonlijke ontwikkeling
Blog

Het meisje met het blauwe jasje

‘Ik stond daar op mijn paasbest. Lakschoentjes aan, witte satijnen kousen tot aan mijn knie. Jurkje en daarover heen dat prachtige blauwe jasje met gouden glimmende knopen’. Aan tafel zit Muriel. Haar coachvraag is: Wat houdt mij tegen om de politiek in te gaan?

Lees verder »
tv interview persoonlijke ontwikkeling
In de media

Tv-interview

Op Koningsdag 2021 werd Yolanda van Dongen geïnterviewd door Wilco de Jong voor de lokale zender www.berkelstroom.nl over het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap – GROEI|SNOEI|BLOEI ®’.

Lees verder »
Podcast

Groeimindset?

In deze podcast gaat Yolanda van Dongen in gesprek met met Bart Scholten – adviseur en trainer binnen zijn eigen bureau Pitin. Bart is aan de slag gegaan met het werkboek van GROEI|SNOEI|BLOEI®. In het werkboek word je uitgenodigd om te onderzoeken of je een groeimindset hebt of een statische mindset. Hoe zit dat bij jou?

Lees verder »
Blog

De balans opmaken, hoe wil je verder?

Wat verlangen we naar de afloop van de pandemie. We willen onze vrijheid en bewegingsruimte terug. Terug naar wat het was. Met de vaccinaties en meer groepsimmuniteit kruipen we de pandemie uit. Hoe ga jij verder na de pandemie?

Lees verder »
van idee tot werkboek over persoonlijk leiderschap zelf aan de slag met persoonlijk ontwikkeling
Interview

Mijn persoonlijk leiderschap

‘Heb je hier iets van op papier?’, wordt me vaak gevraagd tijdens de persoonlijke ontwikkel trajecten die ik begeleid en tijdens team en individuele coaching. Zo groeide langzaam het idee voor het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap, GROEI|SNOEI|BLOEI®’

Lees verder »
bloem voor persoonlijk leiderschap een kennismakingsoefening voor persoonlijke groei
Oefening

De bloem – de metafoor

GROEI|SNOEI|BLOEI® werkt met de bloem als metafoor. De onderdelen van de bloem staan voor de thema’s in je leven die bijdragen aan jouw persoonlijk leiderschap: de rollen die je hebt, jouw kwaliteiten, je waarden, normen en overtuigingen en energiebronnen. Alle onderdelen van de bloem dragen bij aan het tot bloei komen van de bloem.

Lees verder »
Copyright © 2021 GroeiSnoeiBloei.nl
Winkelwagen
Scroll naar top

Schrijf je je in als je post van ons wilt ontvangen?

Wij gebruiken cookies om u de beste browse ervaring te bieden.
U kunt ons Privacy beleid lezen