Groeimindset?

In deze podcast gaat Yolanda van Dongen in gesprek met met Bart Scholten – adviseur en trainer binnen zijn eigen bureau Pitin. Bart is aan de slag gegaan met het werkboek van GROEI|SNOEI|BLOEI®. In het werkboek word je uitgenodigd om je mindset onder de loep te nemen en te onderzoeken of je een groeimindset hebt of een statische mindset.

Mindsets
Met mindset bedoelen we de manier waarop je over zaken denkt en hoe je van daaruit met situaties omgaat. Je mindset over bijvoorbeeld de ontwikkelbaarheid van je kwaliteiten, bepaalt voor een belangrijk deel of jij je mogelijkheden ten volle benut en regie neemt. We interpreteren situaties, gedrag van anderen en van onszelf vaak automatisch zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Het kan je veel inzicht geven als je weet vanuit welke mindset je kijkt. De groei- en statische mindset zijn ontdekt door Carol S. Dweck, zij is een Amerikaanse psychologe en een van de belangrijkste onderzoekers op het gebied van ontwikkeling. In deze Tedtalk krijg je een toelichting van haarzelf.

Terug naar Bart
Toen Bart bezig was met het schrijven van voorbeelden voor het werkboek, speelde er iets in het leven van Bart waardoor hij ging twijfelen: heb ik nou een groeimindset of een statische mindset? Je hoort zijn verhaal in deze podcast. Ook neemt hij je mee in hoe hij zijn invloed teruggepakt heeft. Blijf luisteren want na het verhaal van Bart, heeft Yolanda nog een vraag… voor jou.

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Scroll naar top

Schrijf je je in als je post van ons wilt ontvangen?

Wij gebruiken cookies om u de beste browse ervaring te bieden.
U kunt ons Privacy beleid lezen