doelen stellen

Jouw hoogste doel

Wat is het doel in je leven wat je steeds maar niet bereikt? Of net niet bereikt?

Het kan zijn dat je het al diep opgeborgen hebt, dat je er niet meer aan wil denken omdat je dan die teleurstelling weer voelt. Je had jezelf er ooit veel van voorgesteld maar nu is het een onhaalbare droom geworden.

Misschien is het iets waar je plezier in had en toch mee gestopt bent omdat het gewoon niet ging. Maar waar anderen misschien wel van zeggen: wat jammer nou, probeer het nog eens.

Stap 1
Ga bij jezelf na wat je vroeger echt graag deed, waar je plezier in had en waar je toch mee bent gestopt, of zelfs nooit aan begonnen bent. Ga na wat het was, dat je deed stoppen of wat je tegenhield om überhaupt te beginnen. Het gaat om de gedachten die je had om te stoppen of niet te beginnen. Die stemmen in jou die je weerhouden. Schrijf op wat die stemmen jou zeggen.

Stap 2
Vraag aan drie mensen in je omgeving die jou goed kennen en het liefst al wat langer kennen (vrienden, broers, zussen, ouders, kinderen) wat zij bij jou vinden passen om te doen en waarvan zij weten dat jij daar plezier aan beleefd(e).

Geef hun alle ruimte, vul het niet voor ze in. Vraag vooral door: waarom denk je dat? Waarom vind je dat dat goed bij mij past? Vergeet niet: zij hebben geen last van die stemmen in jouw hoofd en het beste met jou voor.

Wil je werken aan je persoonlijk leiderschap, volg dan het online of live programma en/of bestel het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap – GROEI|SNOEI|BLOEI®’.

Gea is mede eigenaar en coach van GROEI|SNOEI|BLOEI®. Nog meer van en over Gea lees je hier en op www.geazeilstra.nl

Scroll naar top

Wij gebruiken cookies om u de beste browse ervaring te bieden.
U kunt ons Privacy beleid lezen