Stop even met wat je aan het doen bent


Alles wat leeft kent expansie en contractie. Het ritme van klein beginnen, groter worden, gevuld raken tot de volle maat, en dan weer afnemen. Het zit in eb en vloed, in de seizoenen, in de boog van ons leven van baby tot oudere, in projecten en in organisaties en in je ademhaling. 

Als je bewust je adem volgt, dan kun je het voelen: je ademt in, er is een moment van volheid, daar keert het zich om en je ademt uit. Daar is een moment van leegheid. Het keert zich om en de lucht stroomt weer naar binnen.

We zitten nu in de volle inademing. De langste dag is net geweest, de natuur is op haar hoogtepunt en er is een uitbarsting van activiteit door de versoepeling van de coronamaatregelen. Superfijn, die hoogzomer en de grotere vrijheid en vrolijkheid. Genieten van de volle maat. 

Maar hier is een puntje van aandacht. De natuur kan niet doordraven, maar wij wel. De volle maat nog voller maken. Tot het te snel gaat, te druk wordt.

Daar is de omkering aan de orde. De uitademing. Letterlijk. Dus daar waar het je te druk is: Stop even met wat je aan het doen bent, (deze oefening kost 10 seconden, dus dat moet lukken), adem diep in, houd de adem even vast, tuit je lippen en blaas dan een lange, lange uitademing.

Wil je werken aan je persoonlijk leiderschap, volg dan het online of live programma en/of bestel het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap – GROEI|SNOEI|BLOEI®’.

Mirjam is één van de coaches van GROEI|SNOEI|BLOEI®. Nog meer van en over Mirjam lees je op www.mirjamtirion.nl

Scroll naar top

Wij gebruiken cookies om u de beste browse ervaring te bieden.
U kunt ons Privacy beleid lezen